Hovgårdsvallen 2 Konstgräs
8 oktober 2017
14:30

Referat: IK Zenith Grön - Älvängens IK

Årets sista seriematch mot svårspelade Zenith, vi hoppades på en riktigt bra avslutning och befästa 4:e platsen.
Första perioden blev istället ofattbart svag, absolut ingenting blev rätt och underläge 3-0. I andra perioden börjar vi aningen bättre men det stoppar inte motståndarna från att göra 4-0. När halva matchen är passerad kommer 4-1 reduceringen och sen svänger pendeln över rejält, vi tar över och skapar klart mest målchanser och med lite skärpa hade upphämtningen startat tidigare. I pausen bestämmer vi oss för att köra allin och nu började vi känna igen tjejerna på riktigt, det är en helt annan matchbild och vi som står för i stort sätt allt. Sen trycker Ellen P och Mocci in 4-2 och 4-3 och sen har Emma ett stolpskott med några minuter kvar.
Precis som sist mot Utbynäs är det höga höjder och oerhört djupa dalar under matchen, det håller inte givetvis att ge bort 3-4 mål för att vi inte är intresserade att spela match. Även om det är sent på säsongen måste vi bita ihop och göra det bästa av situationen. De djupa dalarna är lite väl djupa för att det ska vara okej för ett lag i vår kaliber.
Nu tar vi med oss andra halvan av matchen till framtiden och den är ljus!